top of page

Eigen regie en participatie

Dit project is inmiddels beëindigd. 

Lekker in je vel en lekker in je leven. Wie wil dat nou niet? Wanneer je vanuit een andere cultuur naar Nederland komt, is het vaak lastig om je draai te vinden in deze maatschappij. Lekker in je vel betekent niet alleen goede zelfzorg en leuke contacten, maar ook eigen verantwoordelijkheid, weten wie je bent en wat je wilt.

 

Jasmijn traint 15 vrouwen in lichaamsbewustzijn, grenzen stellen, mindfulness en persoonlijke organisatie. Uit dat groepje geven vervolgens 10 vrouwen die kennis weer door aan andere migrantenvrouwen.

 
Het project wordt door onderzoekers en studenten van UMCG/RUG gevolgd en onderzocht op uitkomsten voor de deelnemende vrouwen. Dat gebeurt gedurende de looptijd van twee jaar.


Vanuit de bedrijven “Handen uit je mouwen” en “Jezelf” worden de trainingen en begeleiding op gebied van lichaamsgerichte begeleiding en professional organizing gegeven. 


Dit project wordt mogelijk gemaakt door de volgende fondsen:

Het Joan Ferrier Emancipatiefonds, onderdeel uitmakend van het Oranjefonds,  richt zich op het ondersteunen van initiatieven die de emancipatie en empowerment van meisjes en vrouwen in het Koninkrijk der Nederlanden bevorderen.
Stichting H. S. Kammingafonds: Wie goed doet, goed ontmoet. Deze stichting verleent een financiële bijdrage aan sociale en culturele noden in de provincie Groningen. 

ZonMW Kennisvoucher Positieve gezondheid: Deze voucher is bedoeld voor het (door) ontwikkelen van tools en werkvormen voor een positieve gezondheid. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis – om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren.

Dit project wordt ondersteund door de gemeente Groningen. 

logo_jasmijn_transparant.png
bottom of page