Restart 2.0
Nieuw Erasmus+ project
Op 13 november 2014 werd de eerste gezamenlijk bijeenkomst georganiseerd door Frauencomputerschule in Kassel in Duitsland. Het project richt zich op vrouwen die zich willen laten bijscholen en terug willen keren op de arbeidsmarkt. Een inmiddels bestaand digitaal opleidingsprogramma wordt in dit project Europa breed getest op uitstroom naar de arbeidsmarkt.
De achtergrond van dit project is dat over de hele wereld vrouwen door de verzorging van kinderen en familie hun baan tijdelijk moeten opzeggen. Terugkeer op de arbeidsmarkt na een langere periode van zorg in de thuissituatie noodzaakt veel vrouwen zich bij te moeten scholen om weer aan het werk te komen.
Het project Restart 2.0 is gericht op het vergemakkelijken van het proces van terugkeer op de arbeidsmarkt. Het Project biedt gedurende 3 tot 8 maanden een 8 tal e-learnmodules waaronder Microsoft Office cursussen, (hardware) computervaardigheden, projectmanagement vaardigheden, cursus Engels, time management, organisatie vaardigheden, ontwikkelen in zoekgedrag voor het vinden van een baan en het vergroten van interculturele competenties.
In het project wordt de komende 2 jaar een Europees digitaal platform ontwikkeld waarin alle modules worden aangeboden, maar ook verbeteringen worden toegepast door de samenwerkende landen. Elk land heeft binnen dit platform, WikiFem genoemd, haar eigen map waarin vrouwen de gelegenheid krijgen om te testen hoe succesvol de modules zijn en waar aanpassingen gedaan moeten worden, waardoor een Europees getest platform wordt ontwikkeld.
Het Restart project wordt gerund door 5 Europese partners gevestigd in Duitsland, Italië, Kroatië, Nederland en Verenigd Koninkrijk. Frauencomputerschule Kassel Duitsland is de aanvrager en eindverantwoordelijk voor het project. Intramoenia – Italië; Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn Nederland; Dante Kroatië; en Widows and Orphans in Engeland nemen deel aan dit project.
Vanuit een Europese samenwerking waar Jasmijn aan mee doet, wordt er onderzoek gedaan naar educatie tijdens zwangerschaps/ouderschapsverlof. In Nederland is dat minder gewoon dan in andere landen, dus is het extra leuk om naar de verschillen en overeenkomsten te kijken. Daarom vragen we alle moeders om op onderstaande link te klikken en de test te doen.
Alvast hartelijk dank voor deelname!
Let op: De vragen zijn soms wat typisch gesteld. Dit heeft met de vertaling te maken, maar de strekking is wel duidelijk.