Nanneke Jager sociaal werker van het jaar 2021

PERSBERICHT Nanneke Jager is Sociaal Werker 2021!

Nanneke Jager, buurtwerker bij Vrouwen-centrum Jasmijn en Stichting WIJ Groningen, is tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk op 26 mei jl. gekozen tot winnaar van de Verkiezing Sociaal Werker 2021. Samen met Marjolein Laponder en Bojoura Hoekstra is Nanneke in maart door de vakjury genomineerd voor deze titel. Nanneke zal tot mei 2022 sociaal werk en haar eigen activiteiten in Groningen in de spotlights zetten.


De verkiezing wordt georganiseerd door het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk en namens deze werd de bekendmaking gedaan door Eric van der Burg, voorzitter Sociaal Werk Nederland, Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg&Welzijn en Kitty Jong, vicevoorzitter FNV Zorg&Welzijn.


Op 26 mei werd ook afscheid genomen van de Sociaal Werkers 2020: Simone Duin, Marloes Olde Hampsink en Marcel van Eck. Zij hebben zich, in een jaar dat getekend werd door corona, op een geweldige manier ingezet voor het sociaal werk. Nanneke heeft de wisselbeker van hen overgenomen en treedt nu als ambassadeur in hun voetsporen. Ook Marjolein Laponder en Bojoura Hoekstra zullen het komende jaar de waarde van sociaal werk voor het voetlicht brengen.


Nanneke Jager richt zich op participatie en activering van wijkbewoners, en specifiek op vrouwen met een migratie achtergrond in de wijk Vinkhuizen in Groningen. Via ontmoeting en de ketenaanpak TaalParticipatie-Arbeidsmarkt haalt ze talenten van deze bewoners naar boven waardoor hun zelfvertrouwen groeit en ze (weer) meedoen in de wijk en maatschappij. Ze werkt actief samen met diverse instellingen in Groningen en maakt hierin het belang van sociaal werk zichtbaar. Ze is een ervaren sociaal werker die haar kennis graag doorgeeft aan de nieuwe generatie sociaal werkers.


Uit het juryrapport:

“De breedte die Nanneke biedt is heel interessant. Zij focust weliswaar specifiek op vrouwenwerk maar dan wel heel breed. Er zitten heel veel verschillende aspecten van sociaal werk in haar werk. De theaterprojecten rond discriminatie en racisme bijvoorbeeld gaan over een heel actueel thema wat aansluit bij de “black lives matter” beweging en de vraag hoe je kan omgaan met institutionele discriminatie.”


Meer informatie over de Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar vind je hier.


Utrecht, 27 mei 2021logo_jasmijn_transparant.png