Online de Internationale Vrouwendag 8 maart vieren

Komt het zien!!!

Op ieder moment kun je het programma kan bekijken. Er is dus geen vaste tijd van inloggen,


Internationale Vrouwendag

Maandag 8 maart 2021

Thema: Vrouwen en Rolmodellen


De samenleving is aangegrepen door de coronapandemie, vooral door de invloed en impact van deze ziekte.


Daarom is de viering dit jaar online, de video kun je op 8 maart de hele dag bekijken op de website en facebookpagina van Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn www.jasmijn.info


In deze video kun je genieten van: Zang, Dans en voordracht !

Wethouder Glimina Chakor brengt een Welkomstwoord

Zangeres Diana Mladenova geeft een zangoptreden

Renée Luth ( stadsdichter Groningen) brengt een Voordracht

De Chinese Vrouwendansgroep Mulan geeft een dansoptreden.

Zij doen drie dansen n.l. Tàgè; in de lente begint het weer warm te worden. De bloemen gaan weer bloeien en de natuur wordt steeds kleurrijker. De dans tàgè is dan ook een dans om de terugkeer van de lente te verwelkomen. Waaierdans; de waaierdans is een dans van de Han, het heeft geschiedenis die honderden jaren terug gaat. Het wordt uitgevoerd tijdens alle belangrijke feestdagen in China. Prinsessendans; de danseressen dragen typische kleding van keizerlijke prinsessen. Zo’n jurk bestaat uit verschillende lagen, het is kleurrijk en versierd met kostbare geborduurde patronen. Elegantie staat hierbij centraal. De schoenen hebben een houten zool, de hak is tussen de 5 en 10 centimeter hoog en geplaatst in het midden van de zool. Het kostuum weerspiegelt de welvaart van het keizerlijkrijk.


Marie-José Tshiabu brengt een traditionele Congolese dans. Haar rolmodel is haar dochter; ‘Ze is intelligent, gedreven, een doorzetter en wijs. Alles waar ik over droomde in mijn leven, heeft zij bereikt op jonge leeftijd. Bij haar is er geen sprake van verliezen. Ze is mijn bron van inspiratie’.

Vrouwencentrum Jasmijn | Floresstraat 2/1 Groningen | 050 - 57 333 19

  • Wix Facebook page
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon