top of page

Actief met taal

Actief met taal is een uniek project waarin vrouwen die de Nederlandse taal goed beheersen, les geven aan migranten vrouwen in de wijk.

 

Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn en het ROC Alfa-college hebben elkaar gevonden in een uniek project voor vrouwen door vrouwen: Actief met taal.

Hier geven autochtone én migranten vrouwen in wijk- of buurthuizen alfabetiseringslessen in Nederlands als tweede taal aan migranten vrouwen en proberen hen sociaal te activeren. Want spreek je de taal van het land niet, dan is het moeilijker om te integreren. Een sociaal isolement kan het gevolg zijn. Binnen het project zijn veel vrouwen actief die om wat voor reden dan ook uitgevallen zijn. 

 

Waarom de taallessen nu dan wel succesvol zijn? Vanwege de toegankelijkheid en het gevoel van gelijkwaardigheid. Bovendien ontstaat door de één op één begeleiding een veilige omgeving waarin iedere vrouw zichzelf kan zijn.

 

Er zijn verschillende Actief met taal groepen actief. Iedere groep komt twee dagdelen per week bij elkaar in Vinkhuizen, de Wijert, Indischebuurt/Korrewegwijk, Lewenborg, Beijum en de Oosterparkwijk.

 

Het Alfa-college levert de lesmaterialen en de docenten en regelt de intake en toetsing, rapportage en procesbewaking. 

Jasmijn regelt de kinderactiviteiten, de lesruimten, de deelneemsters- en vrijwilligerswerving en de begeleiding van de vrijwilligsters.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Vesna Jovanovic 

Tel. 050 5733319

logo_jasmijn_transparant.png
bottom of page