top of page

Business4all

JASMIJN ACTIEF IN SURINAME       

 

Nederland en Suriname hebben samen een lange geschiedenis en hierdoor ook een bijzondere relatie. In 1975 werd Suriname onafhankelijk. Bij de onafhankelijkheid heeft Nederland zogeheten Verdragsmiddelen beschikbaar gesteld om Suriname te helpen in haar ontwikkeling als zelfstandige staat. Na 33 jaar samenwerken van overheid tot overheid wordt er plaats gemaakt voor een nieuwe vorm van samenwerken, namelijk van samenleving tot samenleving. Deze directe samenwerking – Twinning – tussen partners in Suriname en Nederland biedt een unieke kans voor maatschappelijke organisaties in beide landen om te werken aan een duurzame gezamenlijke opbouw van Suriname.

 

Door de expertise van de betrokken organisaties inzake zelfstandig ondernemerschap aan elkaar te koppelen, worden optimale begeleidingstrajecten ontwikkeld die als doel hebben om vrouwelijke zelfstandig ondernemers in Paramaribo te begeleiden in het opzetten of uitbreiden van hun eigen onderneming.

 

Uniek in het project zijn de methode en ondersteuning die aan de deelnemers worden geboden: een service support organisatie, twinning met het bedrijfsleven ter plaatse en adoptie van initiatieven zijn slechts enkele kenmerken die in de aanpak worden gehanteerd.

 

Het provinciaal Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO) het Alfa-college, Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn, Workability en adviesbureau Interconnect werken samen met Surinaamse partners.

 

In Suriname wordt een essentiële rol gespeeld door de Nationale Vrouwenbeweging Suriname, de Vereniging Surinaams bedrijfsleven en de stichting de drie Ankers. Een consortium met een brede ervaring en expertise en garantie voor een structurele duurzame aanpak.

Business4all (de MatriaMarkt in Suriname) is november 2010 beëindigd en er zijn 20 vrouwen geholpen met het oprichten van een eigen onderneming.

logo_jasmijn_transparant.png
bottom of page