top of page

De tafel van één

Women inc. organiseert samen met de gemeente Groningen, vrouwencentrum Jasmijn en andere lokale partners  "De tafel van één” om de economische zelfstandigheid te vergroten van ruim een miljoen vrouwen met een lage opleiding, zonder werk. Via " De tafel van één” worden vrouwen geïnspireerd en gemotiveerd zelf hun eigen keuzes te maken. De tafel van één helpt ze op weg.

 

De opzet is eenvoudig: vrouwen komen vijf ochtenden bijeen, onder begeleiding van een tafelbuddy, om te praten over zichzelf en hun toekomst in een serie tafelgesprekken. 

 

De eerste stap is dan gezet en we bieden vervolgens Natafelgesprekken aan die door Zohreh Salim wordt aangeboden. Van de 60 vrouwen die aan de tafelgesprekken hebben meegedaan maakt 70% van de vrouwen gebruik van het Natafel aanbod. Natafelen betekent nog weer een extra zetje naar bewustzijn en inzicht in de eigen mogelijkheden. Zohreh geeft aan: "dat het een ontzettend ontspannen, leuke manier is, om met een aantal vrouwen die in net zo’n situatie zitten zoals jij te delen en te ontdekken”

 

Wat zeggen vrouwen zelf:

"Ik ervaar dat het een zetje geeft om verder actief te worden, om stappen te zetten”

"Het gaat uit van de kracht van iemand zelf. Het is een methodiek waarbij iedere vrouw voor zichzelf stappen zet. Het is een mooi stap in de goede richting. Je doet het voor jezelf en vanuit jezelf”

logo_jasmijn_transparant.png
bottom of page